В парламента в Атина продължават дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос

...
В парламента в Атина продължават дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос
Коментари Харесай

Призоваха Мицотакис да даде оставка

В Народното събрание в Атина продължават дебатите по вота на недоверие срещу държавното управление на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в „ пояснителен режим “ против обединената цяла съпротива, разясняват анализатори.

Обсъждат се тематики от разнообразни браншове - от опити да се прикрият отговорните политически лица за железопътната злополука, която преди година лиши живота на 57 души, до констатация на Евростат, че Гърция е най-бедната страна в Европейски Съюз след България, оповестява БНР.

Евродепутатът Йоргос Кирцос съобщи: „ Имаме вторият най-нисък БВП на глава от популацията. Това е жестоката истина на формалната статистика “.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА прикани премиера да подаде оставка и идващите предварителни избори даже да се проведат с интернационалните наблюдаващи, тъй като опозицията няма доверие в държавното управление. Остри са рецензиите и за положението на опазването на здравето и образованието.

Гласуването на вота на съмнение ще е късно довечера (28.03). Не се чака държавното управление да падне, тъй като ръководещите консерватори имат болшинство в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР